Er zijn veel signalen waar je op kunt letten om vast te stellen of sommigen een visuele beperking hebben. Slechtziendheid is een type oogaandoening die zowel je ogen als je vermogen om alledaagse dingen te doen beïnvloedt. Het is geen eenvoudige aandoening waarbij het na een paar dagen zal verdwijnen. Het is een langdurig oogprobleem dat wordt veroorzaakt door verschillende dingen die zelfs al in je kindertijd kunnen wortelen. Voor deze aandoening is onmiddellijke oog behandeling nodig, omdat deze na verloop van tijd kan verergeren. Er is zelfs een risico dat je je gezichtsvermogen verliest als de aandoening te veel verergert. Als jij of iemand die je kent ooit deze symptomen ervaart, kun je het beste meteen een oogarts raadplegen voor een controle.

Oogproblemen

Net als een oogziekte heeft een visuele beperking direct invloed op je ogen. Je zicht kan onderhevig zijn aan wazigheid. Hierdoor kan het zijn dat je moeite hebt om dingen te zien die verder van je af staan. Hierdoor zul je vaker turen of in je ogen wrijven, omdat scherpstellen je ogen kan belasten. In sommige gevallen kan deze aandoening ook gepaard gaan met roodheid van de ogen. Oogpijn zal frequent voorkomen omdat je ogen altijd gespannen zullen zijn, niet alleen door naar verre objecten te kijken, maar ook met licht. Je zult in principe heel veel moeite hebben om naar dingen te kijken en je erop te concentreren vanwege zowel wazigheid als oogpijn. Dit zal een vaak terugkerend symptoom zijn, tenzij je de huidige toestand van je oog beoordeelt.

Problemen met het uitvoeren van ondergeschikte taken

Wanneer je ogen niet langer volledig kunnen zien, krijg je problemen bij het uitvoeren van basistaken die je normaal doet. Je loopt vaak per ongeluk tegen dingen aan omdat je het misschien niet te dicht bij je opmerkt. Televisie kijken kan ook erg moeilijk zijn, omdat het je ogen nog meer kan belasten vanwege de helderheid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als je te ver van de tv kijkt, je het niet eens meer kunt zien. In sommige gevallen zal deze aandoening ook invloed hebben op hoe je presteert bij belangrijkere taken, zoals je werk.

Door Tweeogen