Heel wat mannen en vrouwen hebben door de jaren heen de keuze gemaakt om een ooglid correctie te ondergaan. Een dergelijke behandeling wordt in de praktijk als zeer interessant bestempeld omdat er best wel wat interessante voordelen aan toegeschreven kunnen worden. Denk hierbij aan:

  1. Zo’n behandeling kan ontzettend snel worden uitgevoerd; 
  2. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving, dus een algemene verdoving is niet nodig;
  3. Zowel de ingreep als het herstel verlopen in principe pijnloos; 

Ben jij ook iemand die niet langer tevreden is over de uitstraling van diens gezicht? Dit bijvoorbeeld omdat het mensen opvalt wat een vermoeide indruk dat ze doorgaans nalaat? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie zeer interessant kan zijn. 

Wat zijn de voordelen van een ooglid correctie?

Het ondergaan van een ooglid correctie zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op best een aantal niet onbelangrijke voordelen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je niet langer geconfronteerd zal worden met zeer zwaar aanvoelende oogleden. Dit is een probleem waar heel wat mensen mee te maken hebben en welke een grote impact kan hebben. Door het laten uitvoeren van een ooglid lifting behoort dit echter tot het verleden. Bovendien zal je ook meteen tot de vaststelling komen dat je gezicht heel wat jonger en vooral ook veel frisser zal ogen. Ook dat is een voordeel. 

Wat dien je te weten over de behandeling op zich? 

Tijdens het uitvoeren van een ooglid correctie zal je plaatselijk worden verdoofd. Voor heel wat mensen die bijzonder angstig zijn bestaat de mogelijkheid om eventueel met de behandelende oogarts te bekijken welke mogelijkheden er bestaan om de operatie onder volledige narcose uit te laten voeren. Hoe dan ook zal je tot de vaststelling komen dat deze ingreep helemaal niet lang hoeft te duren, integendeel. In principe is het dan ook zo dat ze ongeveer een half uurtje tijd in beslag neemt. In principe kan je na afloop van de ingreep terug naar huis. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet zelf met de auto mag rijden. Dit betekent dat je altijd iemand bij moet hebben die je kan komen ophalen. Uiteraard is het ook mogelijk om iemand te vragen om je na de ingreep gewoon op te komen halen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Een ooglid correctie laten uitvoeren of niet?

Het spreekt voor zich dat het ondergaan van een operatieve ingreep nooit een pretje is. Dit geldt ook voor een plastische ingreep zoals bijvoorbeeld het liften van de oogleden. Dit gezegd hebbende kan deze vrij eenvoudige ingreep voor veel mensen toch een niet onbelangrijk verschil betekenen. Elke dag opnieuw geconfronteerd worden met zware oogleden kan dan ook absoluut geen pretje zijn. Bovendien is het ook zomaar mogelijk dat het zelfvertrouwen van mensen wordt aangetast door de vermoeide blik waarover ze beschikken. Kan jij je ook in deze situaties vinden? Dan zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor een ooglid correctie snel kan zijn gemaakt in de praktijk.

Door Tweeogen