Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord of gelezen over een escape room. Het principe van het spel is vrij simpel. Je wordt in een gethematiseerde kamer opgesloten en het doel is om uitdagingen te voltooien en puzzels op te lossen om de kamer binnen het uur weer te kunnen verlaten. Wees gerust, want als je daar niet in slaagt gaat de deur alsnog open, maar je hebt het spel dan wel verloren. Escape rooms zijn ontzettend leuk, immens populair en dus ook overal te vinden. In onze blog vertellen we waarom je de escape room Amersfoort zou moeten bezoeken.

Hoe speel je het spel?

Het spel van de escape room Amersfoort is redelijk simpel. Je wordt opgesloten in de kamer van je keuze en je krijgt een uur de tijd om alle geheimen te ontdekken. Met als doel om voor het verstrijken van het uur de kamer weer te verlaten. Je speelt het spel in groepsverband en doorgaans speel je in groepjes van 2 tot en met 8 personen of in groepjes van 2 keer 4. Dan neem je het ook echt tegen elkaar op en de eerste groep die de kamer heeft verlaten heeft het spel gewonnen. Het is niet alleen heel leuk, maar ook perfect om mensen beter te leren kennen.

Escape room Amersfoort spelen tijdens een date

De ongemakkelijke date hebben we allemaal wel eens gehad. Er wordt geen woord gesproken, er wordt naar een muur of een drankje dat voor je staat gestaard en de tijd kruipt voorbij. De escape room is in dat opzicht een perfecte ijsbreker, want je moet wel met elkaar communiceren om het spel tot een goed einde te kunnen brengen. Dus wil je een leuke date en ben je allebei avontuurlijk ingesteld? Dan kun je gerust de escape room Amersfoort bezoeken!

Leuk familieuitje

Het klinkt misschien heel raar, maar naar de escape room Amersfoort is ook een perfect familie uitje. Je kunt met de familie een kamer huren en samen proberen om de puzzels op te lossen en de opdrachten te volbrengen. Het brengt je dichter bij elkaar en je bent lekker actief bezig. Ideaal als je al de hele dag op elkaars lip hebt gezeten en eventjes toe bent aan een verandering van de omgeving.

Met collega’s naar escape room Amersfoort

Je kunt ook met collega’s naar de escape room Amersfoort! Het is een geweldig personeelsuitje, maar je kunt ook met een selectief groepje collega’s onderling afspreken dat jullie naar de escape room gaan. Het is een ontzettend leuk tijdverdrijf en tijdens een personeelsuitje krijg je een compleet andere kant van je collega’s te zien. Dus dan is het zeker de moeite waard om samen opgesloten te worden en om samen proberen te ontsnappen!

Leuke thema’s

Het leuke aan de escape room Amersfoort is dat je uit verschillende gethematiseerde kamers kunt kiezen. Durf jij het aan om het mortuarium te trotseren of beproef je liever je geluk op de tovenaarsschool? Of denk je dat je in een blokhut in de bergen van Oostenrijk veiliger bent?

Door Tweeogen