We zullen wellicht een open deur intrappen wanneer we stellen dat er in nagenoeg elk salon of in elke woonkamer wel een salontafel is terug te vinden. Het kopen van een dergelijk bescheiden tafeltje lijkt in eerste instantie dan misschien kinderspel te zijn, in de praktijk is het dat absoluut zeker niet. Dit is het gevolg van het feit dat er door de jaren heen uiteraard menig aantal van deze tafels op de markt zijn verschenen. Dit in verschillende afmetingen, vormen en natuurlijk ook materialen. In ieder geval, ben jij ook van plan om zo’n tafeltje aan te schaffen, maar wil je daarbij niets aan het toeval overlaten? Dan moet je absoluut verder blijven lezen! 

Wat maakt een salontafel in de praktijk zo handig?

In eerste instantie is het zo dat veel mensen zich vandaag de dag de vraag stellen of een salontafel kopen om in een salon of woonkamer te plaatsen nog wel steeds noodzakelijk is. Door de jaren heen is uiteraard gebleken dat de vormgeving van ons interieur aanzienlijk is komen te verschillen. Dit gezegd hebbende zijn er uiteraard ook altijd elementen die niet zomaar zullen verdwijnen. Dat geldt onder meer voor salontafels. Voor deze handige tafels geldt dan ook niet voor niets dat ze voor de meest uiteenlopende zaken worden gebruikt. Denk hierbij aan de volgende:

  1. Je kan er je favoriete magazines opleggen; 
  2. Plaats er gerust je drankje op wanneer je mensen hebt uitgenodigd; 
  3. Ze maakt het mogelijk om een klein hapje in het salon te eten; 
  4. Je kan er een mooi decoratiestuk op plaatsen.

De mogelijkheden waarop je gebruik kan maken van je salontafel zijn dus duidelijk ontzettend uitgebreid en veelzijdig te noemen. Omwille van deze reden kan ze dan ook eigenlijk helemaal niet ontbreken in een salon. Bovendien spreekt het voor zich dat het ook mooi meegenomen is dat ze doorgaans kan worden aangekocht tegen een zeer toegankelijk prijskaartje.

Welke zaken bepalen de prijs van je salontafel?

Er zijn verschillende zaken die de prijs van je salontafel kunnen bepalen. In eerste instantie is er natuurlijk het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Bovendien moet er echter ook altijd rekening worden gehouden met het eventuele merk dat het tafeltje op de markt heeft gebracht. Nog een niet onbelangrijk aandachtspunt heeft te maken met de indeling van het tafeltje. Dienen er bijvoorbeeld opbergvakken in te worden voorzien of niet? In ieder geval, even een grondige vergelijking uitvoeren tussen de verschillende salontafels die op de markt verkrijgbaar zijn is altijd zeker een must! Pas wanneer je dat hebt gedaan zal je er namelijk de interessantste optie tussenuit kunnen halen.

Toch maar kiezen voor bijzettafeltjes?

De voordelen van een salontafel zijn ondertussen wel duidelijk geworden. Voor heel wat mensen geldt echter in de praktijk dat ze toch de afweging maken tussen een dergelijke tafel en zogenaamde bijzettafeltjes. Het één hoeft het ander echter helemaal niet uit te sluiten, integendeel. Ook wanneer je er al voor hebt gekozen om één van de verschillende salontafels op de markt aan te schaffen kan het dan ook nog steeds interessant zijn om ook bijzettafeltjes te kopen. 

Door Tweeogen