Ben jij al een tijdje op zoek naar wat linkbuilding precies is en helemaal specifiek gericht voor de omgeving van Amsterdam? Dan hoef je niet verder te zoeken en zit je hier op deze website en bij dit artikel zeker goed. In dit artikel vertellen we je graag alles over wat linkbuilding precies is en hoe je linkbuilding kunt toepassen gericht op de omgeving van Amsterdam en op de stad zelf. We gaan je uitleggen wat linkbuilding is aan de hand een voorbeeld: je wilt een website met bepaalde zoekwoorden zo hoog mogelijk in Google krijgen, maar je vindt het lastig dit te bewerkstelligen. Linkbuilding gaat je hierbij helpen.

Hoe werkt linkbuilding eigenlijk precies?
Stel je voor: je hebt een website en aan de hand van zoekwoorden hoop je dat zoveel mogelijk mensen jouw website gaan vinden. Alleen vooralsnog vinden maar weinig mensen jouw website en beland je met de voor jou belangrijke zoekwoorden ook niet hoog in Google. Dit is een erg vervelende situatie uiteraard, maar gelukkig valt hier iets aan te doen. De oplossing is linkbuilding: bij linkbuilding zorg je er eigenlijk voor dat er zoveel mogelijk links op andere websites belanden die als je erop klinkt naar jouw website leiden. En dit gebeurt dan aan de hand van de voor jou belangrijke zoekwoorden die op andere websites kunnen verschijnen.

De naam zegt het eigenlijk al: linkbuilding. Het bouwen van een netwerk van links. Degene die jouw link op zijn website zet die wil er natuurlijk iets voor terug en dus kun je links uitwisselen, waardoor de websites van jullie allebei uiteindelijk hoger in de zoekresultaten van Google zullen gaan belanden. Want dat is uiteindelijk het doel: een hogere waardering voor een zoekmachine als Google behalen voor de relevante zoekwoorden die aansluiten bij jouw website. Linkbuilding werkt echt en zorgt er dus voor dat je gemakkelijker en sneller gevonden wordt. Maar het opbouwen van zo’n netwerk van links is natuurlijk wel lastiger.

Hoe doe je aan goede linkbuilding?

Om dit voor elkaar te krijgen, moet je dus wel aan goede linkbuilding doen. Het is ook belangrijk dat je dit zorgvuldig opbouwt en dat de links op basis van de voor jou relevante zoekwoorden naar jouw website op andere websites wel goede links zijn. Goed in de zin van dat de links op websites geplaatst worden waar traffic is, anders heb je er alsnog weinig aan. Er zijn verschillende fora waar je mensen kunt bereiken die ook werken aan linkbuilding voor hun websites. Het beste is om in een situatie van geven en nemen te belanden en dus ook links van andere websites weer op jouw website te kunnen plaatsen. Zo is het een win-winsituatie.

We hopen dat je nu precies weet hoe linkbuilding werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan. Als je aan linkbuilding wilt bouwen gericht op Amsterdam, dan moet je op zoek gaan naar websites die een letterlijke link hebben met Amsterdam, zodat je iets hebt aan jouw link op die website. Op een website over Groningen heeft jouw link dan weinig zin. Helder toch?

Door Tweeogen