Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar Oost-Afrika? Dan is het aan te raden om een vakantie naar Tanzania te boeken. Naast dat je hier de meest geweldige stranden kunt ontdekken bij Zanzibar, heb je ook indrukwekkende safari tours waar je bij mee kunt gaan. Je kunt een vakantie naar Tanzania boeken met je gezin, maar het wordt ook veel gedaan door backpackers. Denk hierbij aan stellen die er samen op uit gaan, maar ook studenten die graag wat meer van de wereld willen zien. Het is indrukwekkend om een andere soort cultuur te zien en dieren te spotten die je niet in Nederland kunt zien. 

Ontdek natuur en onderwaterwereld 

Een vakantie naar Tanzania heeft een vrij lange vliegtijd. Zo zul je ongeveer negen uur moeten reizen om eraan te komen. Dit valt nog wel mee, aangezien er ook genoeg plekken te ontdekken zijn die rond de vijftien of zelfs twintig uur liggen. Naast dat je de natuur kunt ontdekken boven de grond, is het ook mogelijk om in het water dieren te spotten. Zo kun je ervoor kiezen om met schildpadden te zwemmen en de heldere wateren te trotseren. Een ding is zeker, je moet een avonturier zijn om een vakantie naar Tanzania te boeken. Het is zeker geen overbodige luxe om goede wandelschoenen mee te nemen, aangezien je veel op de voet zult gaan ondernemen. Start dus zeker voorbereid aan je reis.

Vakantie naar Tanzania om dieren te spotten

Als je een echte dierenliefhebber bent, dan zit je met een vakantie naar Tanzania goed. De wilde dieren zijn ontzettend indrukwekkend. Wat betreft de temperaturen zit je in Tanzania vrij goed. Zo wordt het amper dertig graden en kun je dus fijn genieten van alles wat er te zien is. Geen ontzettend warme tochten en wandelingen die amper uit te houden zijn. Het fijne aan een vakantie naar Tanzania, is niet alleen de gastvrijheid die je er vindt, maar ook de afwisseling van de trip. Je kunt namelijk helemaal los gaan in je avontuurlijke zelf door wandelingen te maken en de meest leuke safari’s te doen, maar je kunt ook naar stranden gaan. Deze stranden zijn ontzettend mooi en je moet hier zeker geweest zijn als je besluit deze reis te maken.

Mix tussen actief en relaxed

Een aanrader voor een vakantie naar Tanzania, is om eerst de wat actievere activiteiten te ondernemen en af te sluiten met een heerlijke week aan het strand. Dit maakt de reis ook zo speciaal, aangezien je ontzettend veel kunt zien, maar toch aan je ontspanning toe kunt komen. Vooral met een 9-5 baan waarbij je stresslevel heel hoog zit, is dit een uitstekende optie. Daarnaast is het erg leuk om deze reis met vrienden te maken. Reis je liever alleen? Dan kun je gegarandeerd andere reizigers tegen en zul je vrienden maken voor het leven. Dit is het mooie aan de backpack wereld, aangezien er zoveel mensen alleen zullen komen, dat je zeker weten vrienden maakt.

Ben jij geïnspireerd om een rondreis door Tanzania te maken? Wacht dan niet langer en boek deze reis direct!

Door Tweeogen