Een deurklink maakt een mooi geschilderde of gelakte deur helemaal af. Het is dan ook belangrijk dat je mooi deurbeslag kiest en koopt. Als je op zoek gaat naar deurklinken zul je zien dat er enorm veel keuze is. Je hebt een ruime keuze uit materialen waarvan het deurbeslag is gemaakt, maar je kunt ook kiezen uit verschillende stijlen, maten en kleuren. Bepaalde klinken zijn ook alleen voor binnen of buiten geschikt, maar je kunt ook voor producten kiezen die je zowel binnen als buiten kunt monteren. Begint je hoofd al te tollen? Geen paniek, want in onze blog vertellen we meer over welke keuzes je kunt maken en waar je op moet letten als je een deurklink wilt kopen. 

Deurklinken zijn ontzettend belangrijk!

Deurklinken zijn belangrijker dan je denkt, want mooie deurklinken kunnen ervoor zorgen dat de waarde van je woning stijgt. Het is dan vooral belangrijk dat je eenheid creëert. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld voor zowel binnen als buiten hetzelfde deurbeslag gebruikt of dat de klinken binnen en buiten in dezelfde stijl zijn. Het is niet alleen belangrijk om hiermee aan de slag te gaan om de waarde van het huis te laten stijgen, maar het zorgt ook voor meer rust! Het is ook helemaal geen vreemd idee om voor de verkoop nog even alles na te lopen en eventueel te investeren in nieuwe klinken. Let er ook goed op wanneer je een huis gaat kopen. Zijn niet alle deurklinken hetzelfde, is de kwaliteit minder of passen ze niet bij de stijl van de woning? Dan kun je goed onderhandelen over de prijs!

Afstemmen op je inrichting en de stijl van het huis

Een nieuw bedrijfspand of een woning uit de jaren ‘40 vraagt om een andere aanpak als we kijken naar deurklinken. Ze zijn in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar. Denk aan moderne, klassieke en robuuste modellen en het klinkt vrij logisch dat klassiek deurbeslag minder goed tot zijn recht komt bij een moderne woning. Andersom geldt dat ook. Bij een klassieke woning is een moderne deurklink niet de beste keuze. Investeer dus ook voldoende tijd om naar de beste en mooiste deurklinken op zoek te gaan. Het is de investering meer dan waard!

Deurklinken in verschillende kleuren en maten

Deurklinken kun je in verschillende maten en kleuren kopen. Zwarte, zilver- en zelfs goudkleurige deurklinken worden het meeste verkocht, maar ook glanzend of geborsteld nikkel is iets dat steeds vaker wordt gekozen. Zeker wanneer we spreken over deurbeslag voor in een modern interieur of op een modern pand. Zwart en zilver deurbeslag zijn overigens ook populaire keuzes voor moderne woningen en een moderne inrichting. Uiteraard speelt de afmeting ook een rol. Een robuuste deurklink kan mooi zijn, maar deze moet wel bij de rest van het huis passen. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor deurbeslag met schild. Dan heb je sloten en rozetten in dezelfde stijl. Ideaal voor een badkamer of voor een toilet. Of zelfs de voordeur met een slot.

Door Tweeogen